Om Onsala Lilla Hembygds Bok Förening

Vi är en bok förening som funnits sedan början av 2000-talet och drivs delvis med ett visst stöd från kommunen och andra bidrag från andra håll. Tack vare att vi är väldigt engagerade i kommunen och att vi gör allt för att kunna hjälpa invånarna. Som till exempel att vi har Läxhjälp måndag till torsdag och Bokklubben för barn 6 – 12 år. Styrelsen är de som har huvudansvaret och ser till att allting går rätt till och tar alla beslut som inte behöver medlemmarnas beslut. Årsmöte och andra möte hålls med jämna mellanrum. Vi brukar även ha några sammankomster i samband med jul och sommar då vi hittar på något lite extra. Att bli medlem är inte alls svårt utan man anmäler sig på mejlen eller så kommer in till oss på lokalen. Att vara medlem innebär många förmåner, som till exempel rabatt på inträdesbiljetter, köp av böcker och så vidare. Som medlem har du stor möjlighet att påverka innehåll på studiecirklar, beslut som rör föreningen med mera. Vi håller till i vår lokal i centrala Onsala. Där finns det chans att komma fika på vårt kafé och sitta och läsa samtidigt eller prata med dem andra som också tar sig en fika. I lokalen har vi alla våra studiecirklar, Läxläsning och Bokklubben för barnen.
Du hittar oss på: Gottskärsvägen 8, Onsala
Telefonnummer: 0708 – 66 24 78
Öppettider
Kontor: Måndagar – Fredagar 09:00 – 17:00
Kafé Måndagar – Fredagar 09:00 – 18:00
Lördagar – Söndagar 10:00 – 14:00
Mejladress: info@olhbf.se

Styrelsen

I Onsala Lilla Hembygds Bok Förening så sitter det åtta personer. Dessa är (räknat från vänster):
Krister Svensson Vice ordförarande vordf@olhbf.e
Jonny Karlsson Kassör kassor@olhbf.se
Stina Persson Barnansvarig bokklubb@olhbf.se
Krissy Long Kaféansvarig kafe@olhbf.se
Gunvor Andersson Sekreterare sekreterare@olhbf.se
Stefan Kvick Kommunansvarig kommun@olhbf.se
Gunilla Blomkvist Medlemsansvarig medlem@olhbf.se
Klas Olsson Ordförande ordf@olhbf.se
Utöver dessa så finns det även suppleanter och ledamöter som också är stommen i föreningen. Det går bra att mejla dessa med frågor. De försöker svara så fort som möjligt. Styrelsen har möte en gång i månaden där det tas upp olika saker på dagordningen. Som medlem går det att lämna in önskemål eller andra förfrågningar som styrelsen bör ta beslut på. Utöver detta så sammankallar styrelsen till möte för medlemmarna ca sex gånger per år. Beror mycket på vad som händer och sker. Styrelsen ser till att allting flyter på och det fungerar som det ska vara. Ansöker om pengar hos kommunen, företag och så vidare för att det ska vara en väl fungerande förening. Alla som sitter i styrelsen har en sak gemensamt – det är att de alla älskar böcker och tycker om böcker. De som sitter i styrelsen har olika bakgrunder. Allt från egen företagare till skribenter. Vi vill ge medlemmarna en chans att ha en bred bakgrund i styrelsen för att kunna fatta de rätta besluten!

Kafé Härliga Böcker!

Kaféet som Onsala Lilla Hembygds Bok Förening är inte så stort men gör det möjligt att smita in för en fika när andan faller på. För att har en lugn stund eller rent av träffa någon för en fika. Sortimenten i kaféet är kanske inte så brett med det är garanterat gott och hembakat från grunden. Allt är förberett från hjärtat. Vi erbjuder både kakor, smörgåsar, tårta och lite annat smått och gott. Dessutom finns det thé, kaffe, varm eller kall choklad, läsk, vatten att dricka. På somrarna har vi till och med så att det går att köpa glass. Allt detta för ett överkomligt pris!
Vi har plats för tjugo personer i kaféet och omgivning hemtrevlig. Som till exempel udda fåtöljer och soffor, bord och stolar, lampor och ljus. Allt för att höja mysfaktorn! Dessutom så erbjuder vi möjligheten att låna tidningar och böcker om man känner för att läsa en stund. Det är helt okej att ha sin egen litteratur med sig. De som arbetar här är först och främst Krissy, som är ansvarar för kaféet med inköp och så vidare. Dessutom har vi två tjejer som heter Sonja och Inger som också arbetar i kaféet. I övrigt så har vi anställda från närliggande gruppboendet för personer med särskilda behov. Som behöver ha något att göra om dagarna. Det finns även möjlighet om man känner att man vill dra sitt strå till stacken genom att hjälpa till som frivillig i vårt kafé.
Våra öppettider är: Måndagar – Fredagar 09:00 – 18:00
Lördagar – Söndagar 10:00 – 14:00
Helgdagar STÄNGT!
Mejladress: kafe@olhbf.se
Medlemmar får rabatt på sin fika mot att visa upp sitt medlemskort!
Hjärtligt välkommen på en fika!

Medlemskap

Alla är hjärtlig välkomna till att medlemmar hos oss på Onsala Lilla Hembygds Bok Förening!
Det kvittar om man är gammal eller ung, tjej eller kille, stor som liten.
Det som ingår i ett medlemskap hos oss är:
1. Rabatt på inträdesbiljetter, vissa bokbutiker, lokala butiker mer mera
2. Medlemsbrev varje månad via sin e-mejl – där det står lite smått och gott om kommande böcker, event, studiecirklar, möte och så vidare
3. En röst vid beslut som rör sig om föreningen
4. Medlemskort
5. Medlems rabatt på kaféet Härliga Böcker (mot uppvisande av medlemskort)
Medlemsavgiften är på 350 kronor per år och per person. För ungdomar kostar det 300 kronor per år per ungdom (13 – 17 år). För barn kostar det 250 kronor per år och per barn (6 – 12 år)
Det som krävs att man ska bli medlem är en svensk bostadsadress, personnummer, e-mejl adress, telefonnummer. Är någon under 18 år så krävs målsmans underskrift. Känns detta lockande att var med i Onsala Lilla Hembygds Bok Förening så hör gärna av dig till oss antingen kommer in på vårt kafé Härliga Böcker så hjälper dem till eller ring oss på under kontorstid, 0708 – 66 24 78. Du når oss även på mejlen: info@olhbf.se eller medlem@olhbf.se så ska vi se till att du får den hjälp du vill har och få svar på frågor och så vidare. En fördel att bli medlem hos oss är ett vi erbjuder en härlig gemenskap där alla behandlas lika och vi har kul och roligt ihop. Har träffar som vi gör något extra trevligt på som till exempel vår sommarfest då vi grillar och har det mysigt. Vi har noll tolerans mot ofördelaktigt uppträdande, droger, alkohol och våld med mera. Allt detta står i våra stadgar som man får vid ett medlemskap. Bryta någon av dessa stadgar kan uteslutning ske från förening.